Vestigingsmanager Nijmegen

Klaar voor een nieuwe uitdaging?

JAM groeit hard. Zó hard dat we recent onze eerste vestiging opende in Utrecht, binnenkort live gaan in Limburg en nu klaar zijn om ook Nijmegen te gaan veroveren! In andere woorden: de sleutel van jouw eigen vestiging is binnen handbereik!


Veel mooiere functies ga je niet vinden, zelfs niet in de huidige arbeidsmarkt. JAM is een online werkplatform waar studenten, starters en young professionals worden gematcht met gave werkgevers zoals DHL, La Place en DPD. Wij vinden dat jong talent een succesvolle start verdient en zetten ons daar dan ook elke dag voor in! 


De afgelopen jaren hebben we in Eindhoven, Tilburg en Den Bosch flinke stappen gezet. Nu willen we ons ook gaan vestigen in Nijmegen. Om dat tot een succes te maken zoeken we ambitieuze, en vooral ondernemende, young professionals die klaar zijn om samen met ons te knallen!  


Als Vestigingsmanager Nijmegen heb je een vijftal kerntaken: 

1) Strategie 

Jij bent dé kenner van jouw regio en weet dan ook welke koers je wil varen. Jij stelt de plannen op en bepaalt, eventueel met de hulp van ons management, wat de teamindeling is, welke klanten je binnen wil halen en hoe budgetten worden verdeeld.

2) Sales

Het is aan jou om de gaafste bedrijven voor jong talent in Nijmegen en omgeving binnen te tikken. We mikken hier op vlotte, grotere, dynamische bedrijven met doorgroeimogelijkheden en een prettige sfeer voor onze doelgroep. Dat doe je onder meer door het bezoeken van netwerkbijeenkomsten, social selling en acquisitie. Naast het binnenhalen van nieuwe klanten zul je ook de grotere accounts in je regio beheren. Genoeg te doen dus!

3) Coaching

Naarmate je regio groeit, zal ook je team groeien. Het is aan jou om het beste uit elke medewerker te halen. Uiteraard geven we jou handvatten, zodat je met voldoende know-how je team kan coachen.

4) Management

Naast coaching stuur je je team natuurlijk ook aan in de operatie. Je zit meetings voor, stelt prioriteiten, zorgt voor een goede verdeling van taken en verantwoordelijkheden, en je helpt mee met het vinden van nieuwe collega's. Bij JAM werken we met KPI's; het is belangrijk dat je deze bijhoudt en je team hierop aanstuurt. 

5) Marketing

Ons marketingteam staat als een huis. Elke vestiging is echter anders. Het is aan jou om alle marketingacties goed te coördineren met onze marketingafdeling. Je mag natuurlijk ook gewoon zelf al je creativiteit op tafel leggen, dat waarderen onze marketingcollega's Nikki en Romy enorm!


Samengevat: In de rol van Vestigingsmanager zet je je eigen vestiging op en ben je verantwoordelijk voor de resultaten die je hier, samen met jouw team, behaalt. Je bepaalt de strategie, verdeelt de taken en zorgt er week na week voor dat jullie samen werken aan de groei van jullie vestiging.  Je bent dus niet bang om de handen uit de mouwen te steken en kan niet wachten om vol energie aan de slag te gaan!  


Hoe is het om te werken bij JAM?

JAM is een supergezellige, ambitieuze, professionele, snelgroeiende, vlotte jonge organisatie. Ons team bestaat uit 20 medewerkers met een gemiddelde leeftijd van 26 jaar. Samen helpen wij dagelijks studenten en starters bij het vinden van een gave job! We hebben twee kantoren, eentje in Eindhoven en eentje in Utrecht. Als het aan ons ligt volgen vestigingen in Limburg en Nijmegen op korte termijn. 

Als kersverse Vestigingsmanager wordt je de eerste maanden grotendeels ingewerkt vanuit ons kantoor Eindhoven. Zo kun je de echte JAM-cultuur en onze manier van werken goed integreren in de vestiging in Nijmegen. Naarmate de tijd vordert ga je meer en meer vanuit Nijmegen werken en kom je af en toe nog naar Eindhoven voor een vergadering of een gezellige borrel. 

Werken bij JAM

 Functie-eisen

  • Je hebt HBO of WO werk- en denkniveau 
  • Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring en bent bekend met Sales en/of de uitzendbranche 
  • Je bent ondernemend, enthousiast, leergierig en staat op de springplank voor een periode vol ontwikkeling en groei

Wat bieden wij?

  • Een fulltime functie van 40 uur per week
  • Startsalaris tussen de €2.700 en €3.200 plus bonusregeling
  • Auto van de zaak
  • Laptop en telefoon van de zaak
  • 25 vakantiedagen
  • Een persoonlijk groeipad, waarin jouw ambities voor de toekomst vorm krijgen

Enthousiast geworden?

Super! Solliciteer direct of neem contact met ons op wanneer je nog specifieke vragen hebt!